Tips&tricks: de ce să investești în hidroizolații cu membrană bituminoasă

Îți ridici o locuință și vrei te să te asiguri că în timp nu vei avea probleme din cauza infiltrațiilor de apă?

Din rândurile ce urmează poți descoperi de ce să iei în considerare hidroizolatii membrana bituminoasa: https://www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-membrane-bituminoase/. Aceste produse se află în topul preferințelor constructorilor, indiferent dacă trebuie să lucreze la fundația unei case, la fundația unei terase sau la sigilarea altor zone care, în mod normal, sunt expuse unui nivel ridicat de umiditate. 

Hidroizolatii membrana bituminoasa – ce sunt?

Unul dintre primele lucruri, pe care trebuie să le știi despre membranele bituminoase este acela că ele au fost concepute special pentru a proteja construcțiile, indiferent dacă este vorba despre subsoluri, despre acoperișuri, despre fundațiile caselor sau despre fundațiile de terase. Învestind în astfel de produse, te asiguri că apa ce provine din pânza freatică sau chiar din precipitații se izbește de un zid, înainte de a-ți afecta locuința, pentru că membranele bituminoase au în componența lor bitum distilat, care este eficient aditivat cu polimeri, dar și cu armătură din poliester ori fibră de sticlă.

Tipuri de membrane din care poți alege

În funcție de componența pe care o au, membranele bituminoase pot fi:

  • cu armătură din poliester – aceste tipuri de membrane sunt excelente pentru lucrările multistrat, care au o complexitate ușoară, spre ridicată și îți asigură o protecție deosebită în timp;
  • cu polimeri plastometri – au o flexibiliate excelentă, indiferent de câte grade sunt afară, fiind prevăzute cu o armare longitudinală ori în rețea. Le poți utiliza cu încredere pentru lucrările multistrat, începând de la acoperișuri și până la fundații de case ori terase;
  • cu polimeri elastometri – poți să le aplici inclusiv pe acoperișuri plane sau curbe, atunci când ai nevoie de o rezistență mecanică foarte ridicată.

Documentează-te temeinic înainte de a face o investiție în privința hidroizolației, întrucât aceasta contează extrem de mult când vine vorba despre întreținerea propriei locuințe, dar și despre confortul de care te bucuri în timp.

Ușor de aplicat

Din punct de vedere al montajului, membrana bituminoasă este simplu de aplicat acolo unde ai nevoie de ea, mai ales că este disponibilă pe piață sub formă de rulouri. Astfel, este suficient ca rulourile să fie manevrate cu ușurință, iar mai apoi aplicate prin tehnica termosudării, pentru ca ele să sigileze foarte bine suprafața pe care vrei să o protejezi de infiltrațiile nedorite de apă.

Foarte important este să te asiguri, însă, că afară sunt condiții meteo prielnice în ziua montajului, pentru ca membrana bituminoasă să aibă o aderență eficientă pe suprafața unde o aplici. În acest sens, este bine să știi că afară trebuie să fie cel puțin 5 grade Celsius și să nu existe precipitații.

O durată de viață sporită

În ceea ce privește rezistența membranei bituminoase, ea are o durată de viață de până la 20 – 25 de ani, timp în care îți protejează foarte bine imobilul de infiltrațiile de apă. Aplicat corect, acest material acționează ca o barieră pentru o perioadă îndelungată, ferindu-te de igrasie și de mucegai, totodată ajutându-te să îți protejezi foarte bine structura casei.

Poți comanda direct de pe Internet membranele bituminoase de care ai nevoie

Dacă vrei să îți eficientizezi căutarea și să ajungi mult mai ușor la produsele izolante de care ai nevoie, mediul online îți stă la dispoziție. Astfel, alegi cantitatea de membrana bituminoasă, iar mai apoi, după ce îți plasezi comanda, aceasta îți este livrată acasă în cel mai scurt timp.

Hidroizolații-Terase.roeste alături de tine atunci când ai nevoie de produse de top, pentru că online găsești o varietate de materiale cu o durată de viață de sporită, pe care le poți monta foarte ușor. De la hidroizolatii lichide de aici, până la cele bituminoase, toate îți sunt prezentate pe Internet clar și concis.