Scapă rapid de șobolani cu metode moderne de deratizare

        

Dincolo de problema estetică, șobolanii reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea și siguranța ta și a familiei. Sunt rozătoare purtătoare de boli, iar prezența lor în locuință poate duce la contaminarea alimentelor și deteriorarea bunurilor.

Ce pericole ascund șobolanii?

Simpla prezență a acestora deranjează. Și nu vorbim doar de o problemă vizuală, ci de una care duce la o serie de riscuri pentru sănătatea umană sau pentru integritatea locuinței.

Este important sa alegi o interventie profesională de deratizare sobolani pentru că aceștia pot transmite diverse boli: bacterii care pot contamina alimentele prin urină sau fecale, infecții bacteriene care se transmit prin contactul cu urina șobolanilor sau virusuri care pot provoca infecții respiratorii severe.

Pentru că lasă urme de urină și fecale, pot infesta proviziile alimentare, iar prin roaderea cablurilor electrice, a izolațiilor sau mobilierului pot duce la avarii grave în locuință, ba chiar la incendii.

Cum identifici prezența șobolanilor?

Nu poți preveni răspândirea acestora dacă nu îi detectezi din timp. Așadar, urmărește petele de urină sau fecale de pe pereți sau podele, găurile sau tăieturile care pot fi observate prin pereți, țevi de apă sau cabluri electrice și ascultă atent la sunetele suspecte, mai ales pe timp de noapte, când aceștia sunt activi.

Metode moderne de combatere a șobolanilor

Există mai multe tehnici eficiente pentru combaterea șobolanilor în locuință, înă cele mai moderne și eficiente metode includ deratizarea profesională, capcanele mecanice sau electrice, anticoagulantele sau repelenții ultrasonici.

Oferind soluții sigure și eficiente, serviciile de deratizare sunt cea mai bună opțiune pentru combaterea infestărilor severe de șobolani. Acestea sunt efectuate de specialiști în controlul dăunătorilor, care folosesc echipamente de ultimă generație și substanțe avizate, care nu pun în pericol sănătatea locatarilor.

Tratamentele cu anticoagulante sunt utilizate pentru a încuraja șobolanii să consume otravă care le inhibă coagularea sângelui, ducând la moartea lor. Acestea sunt disponibile sub formă de pastile, praf sau geluri, și trebuie utilizate cu mare atenție, pentru a preveni riscurile pentru animale sau copii.

Există, de asemenea, dispozitive ultrasonice care emit sunete deranjante pentru șobolani, dar nu au impact asupra oamenilor sau animalelor de companie. Acestea reprezintă o metodă de prevenire eficientă, deși nu sunt întotdeauna 100% sigure.

Bineînțeles, cel mai ușor este să previi infestările cu șobolani decât să le combați o dată ce s-au instalat. În acest sens, încearcă să împiedici accesul acestora în locuință, să menții curățenia și să depozitezi corect alimentele.