Cat costa un aparat dentar si ce avantaje iti ofera?

Propria sanatate ar trebui sa se afle intotdeauna printre prioritatile tale. Chiar daca esti tentat sa amani rezolvarea anumitor probleme, indicat este sa te documentezi din timp despre cat costa un aparat dentar, cat timp trebuie sa il porti, dar si ce variante ai la dispozitie in acest sens.

De ce? Dantura joaca un rol esential atat in ceea ce priveste masticatia, cat si vorbirea, dar si zambetul larg, pe care, cu siguranta ti-l doresti. Asadar, descopera cat costa un aparat dentar chiar acum, si afla cele mai importante detalii pe care sa le pui in balanta!

Cat costa un aparat dentar?

Pretul unui aparat dentar variaza de la cateva sute de lei si pana la cateva sute de euro, in functie de materialul din care este realizat, dar si de modul in care il porti. Daca, de exemplu, ai nevoie sa rezolvi o problema minora, tratamentul pe care il vei face va fi unul mai simplu si mai putin costisitor, insa daca dantura ta a ajuns deja intr-o pozitie incorecta avansata, este posibil sa ai nevoie sa porti un dispozitiv medical pentru mai multa vreme.

Important este sa iei in considerare mai mult rezultatul de care ai nevoie si mai putin partea financiara, intrucat dantura iti este esentiala!

Fix sau mobil?

In functie de starea ta de sanatate, medicul iti poate recomanda sa porti:

•           un aparat fix – dispozitivul medical fix este ideal pentru problemele de sanatate grave. Mai exact, daca dantura ta este pozitionata incorect in intregime, atunci vei avea nevoie sa porti un aparat dentar fix pret de cateva luni sau poate chiar 1 ori 2 ani;

•           un aparat mobil – acesta a fost creat special pentru problemele minore la nivelul danturii. De aceea, nici nu trebuie sa il porti in permanenta. Daca, de exemplu, vrei sa mergi la un eveniment si nu vrei sa te simti stingher din cauza aparatul dentar, il poti da jos pret de cateva ore.

Ce tipuri de aparate gasesti pe piata?

Aparatul dentar in care poti investi poate face parte din urmatoarele categorii, in functie de materialul din care este realizat:

•           ceramic – dispozitivul ceramic este unul vizibil in timpul tratamentului, insa extrem de eficient. Pentru a te asigura ca obtii rezultatul dorit, trebuie sa mergi, insa, la medicul stomatolog in mod periodic, iar acesta iti va ajusta bracketii pe masura ce tratamentul evolueaza;

•           metalic – aparatul metalic se numara si el printre cele mai populare dispozitive medicale, ajutandu-te sa iti corectezi in timp pozitia dintilor;

•           lingual – daca vrei ca aparatul tau sa nu fie deloc vizibil celorlalti, trebuie sa stii ca modelul lingual se aplica intotdeauna pe partea inferioara a dintilor, fiind insa, la fel de eficient ca celelalte 2 modele.

Beneficiile purtarii unui aparat dentar

In ceea ce priveste principalele avantaje de care ai parte datorita unui aparat dentar, cele mai importante sunt:

•           iti corectezi pozitia dintilor;

•           poti musca, mesteca, vorbi si zambi din nou fara probleme;

•           te bucuri de o dantura mult mai curata si mai bine igienizata;

•           rezultatul este unul de lunga durata;

•           beneficiezi de supravegherea unui medic stomatolog in permanenta, avand astfel certitudinea obtinerii unui rezultat optim.

FamilyDent.ro te asteapta ori de cate ori ai nevoie de ajutor in ceea ce priveste imbunatatirea danturii tale. Fie ca ai nevoie de un aparat cu ajutorul caruia sa iti corectezi pozitia dintilor, fie ca te orientezi catre implanturile: https://familydent.ro/implant-dentar/ moderne, ori pur si simplu ai nevoie de plombe, pentru a indeparta cariile, in cadrul acestui cabinet gasesti intotdeauna servicii de top!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 031 229 7087