Sfaturi utile: care este cea mai bună membrană hidroizolație pentru locuința ta?

Îți ridici o casă, pentru că te-ai săturat să locuiești la bloc și vrei să ai parte de intimitate, dar și de posibilitatea de a petrece în aer liber oricât timp vrei?

Dacă vrei să îți protejezi imobilul foarte bine de infiltrațiile de apă, dar și de mucegai și igrasie, alege cu atenție o membrana hidroizolatie: https://www.milucon.ro/hidroizolatie-cu-membrana-bituminoasa/, care să facă față în timp și datorită căreia să beneficiezi de un confort sporit pe termen lung. Pentru a o alege, însă, există câteva elemente pe care să le cunoști și datorită cărora să îți ușurezi căutarea, economisind astfel timp prețios!

Membrana hidroizolatie – de ce ai nevoie de ea?

Rolul hidroizolației este unul extrem de important pentru imobilul de care vrei să te bucuri, întrucât ea a fost concepută să acționeze precum o barieră între structura casei tale și infiltrațiile de apă, dar și microorganismele dăunătoare din sol. Mai exact, este vorba despre un scut, pe care este recomandat să îl aplici locuinței încă din perioada în care îți ridici casa, pentru a încorpora foarte bine hidroizolația în structura imobilului. În acest fel, te protejezi de umiditatea periculoasă, dar și de mucegaiul și igrasia, care pot să îți creeze probleme.

Care sunt tipurile de hidroizolații spre care te poți îndrepta?

În funcție de zona în care alegi să îți ridici casa, trebuie să știi că poți investi în următoarele produse:

  • hidroizolații ușoare – cu ajutorul acestora te protejezi de stratul anti-umezeală, fiind ideale pentru zonele în care nivelul apelor subterane se află chiar sub nivelul fundației imobilului tău;
  • hidroizolații medii – le poți folosi atunci când ai parte de soluri puțin permeabile, așa cum sunt cele coezive, lutoase și care pot să ajungă până la aproximativ 30 de cenimetri sub baza fundației casei tale;
  • hidroizolații grele – de preferat este să le alegi atunci când nivelul apelor subterane se află aproape la același nivel cu cel al imobilului tău.

Punând aceste lucruri în balanță, este important să știi cât mai multe detalii despre terenul unde alegi să îți ridici casa, întrucât astfel îți vei da seama mai ușor care sunt materialele de construcții optime, pe care să le folosești și care să îți asigure durabilitate.

Ce tipuri de membrane hidroizolante găsești pe piață?

Un alt aspect, care îți poate influența decizia și te poate ajuta să iei mai ușor o hotărâre este referitor la materialele din care sunt realizate membranele hidroizolante. În acest sens, poți să te orientezi către:

  • membranele bituminoase – extrem de practice și simplu de aplicat prin tehnica lipirii la cald, membranele bituminoase se folosesc în domeniul construcțiilor încă de acum foarte mulți ani. Pe acestea le găsești pe piață sub forma unor suluri, iar datorită acestui aspect, ele sunt ușor de manevrat în timpul montajului. Mai mult, membranele bituminoase pot fi decupate, dacă este nevoie, pentru ca întreaga suprafață a fundației să fie foarte bine izolată;
  • membranele lichide – sunt eficiente datorită stării de agregare pe care o au în momentul aplicării. Întrucât sunt lichide, aceste membrane ajung chiar și acolo unde altfel ți-ar fi foarte dificil să lucrezi: în colțuri;
  • membranele din PVC – obținute din materiale plastice, aceste tipuri de membrane au o durată de viață extrem de ridicată, de până la 30  de ani, protejându-ți extrem de bine locuința de apă, dar și de microorganisme dăunătoare.

Milucon.roeste partenerul tău de încredere, atunci când vrei să te asiguri că imobilul pe care îl construiești este unul durabil și confortabil din toate punctele de vedere. De aici poți comanda materiale hidroizolante excelente, dar și produse speciale de degivrare Milucon, datorită cărora să nu mai ai probleme în timpul iernii din cauza înghețului!

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049