Probleme cu infiltratiile? Iata cele mai folosite 3 tipuri de membrane pentru hidroizolatia perfecta a casei tale

Factorii externi precum precipitatiile din anotimpurile reci, pozitionarea casei aproape de padure sau in zone cu risc de inundatii, precum si sistemele de evacuare pluviala ineficiente ne pot crea multe probleme in timp, afectand peretii si structura casei. Ploaia prin acoperisul blocului, terasa inundata, umezeala, mucegaiul in balcon si peretii care incep sa se umfle sau sa crape ne afecteaza mai mult decat ne putem imagina.

Totul suna ca un vis urat, dar sunt probleme cu care se confrunta multi romani, odata ce se muta in locuinte fara hidroizolatii de calitate sau nu stiu cat de importante sunt aceste straturi de membrana hidroizolatie pentru siguranta noastra si rezistenta casei. Primele tipuri de hidroizolatii au aparut din nevoia de a folosi o barca pe un rau, fara sa fie inundata. Daca in trecut se folosea smoala ca membrana a hidroizolatiei ambarcatiunilor marine, acum tehnologiile de aplicare si materiile prime din invelisul care confera impermeabilitate au crescut in eficienta!

Membrana hidroizolantie, protejarea sanatatii si afacerea.

Hidroiziolatia este procesul prin care se aplica o membrana sau mai multe, in straturi, care functioneaza ca un baraj impotriva infiltrarii apei in peretii de rezistenta, acoperis, fundatie sau terase. Ea impiedica, pe langa problemele locuintei descrise mai sus, aparitia igrasiei si mucegaiului, doua surse de risc pentru plamanii nostri si care ne strica nu doar aspectul camerei preferate, ci si starea generala, ducand chiar la depresii, migrene, tulburari oculare.

Cu sanatatea nu glumim, de aceea orice investitie merita, mai ales cand alegem sa fim prevazatori si sa ne asiguram ca acasa este un loc safe, durabil, pe care sa il iubim multi ani. Pentru afacerea noastra de asemenea, hidroizolatia trebuie sa fie una calitativa, garantata sa opreasca infiltratiile si sa fie realizata de profesionisti, experti in domeniul constructiilor.

Dar ce membrana potrivita pentru hidroizolatie sa alegem? Raspunsul ar fi: depinde de ce vrei sa transformi din inundabil in impermeabil.

3 Tipuri de membrana hidroizolatie pentru tine si cum functioneaza.

Membranele hidroizolante sunt formate din diverse materiale (bitum, pvc, rasini poliuretanice, aditivi, nisip etc) care asigura elasticitate, rezistenta mecanica, termica si bineinteles impermeabilitate fara cusur. Voi analiza in continuare 3 tipuri de membrane, in functie de zona locuintei in care sunt recomandate pentru hidroizolatie, avantaje si sistem de aplicare, pentru a va fi mai usoara alegerea. In oferta Milucon.ro le gasiti pe toate, alaturi de o echipa de experti care lucreaza conform standardelor inalt calitative.

  • Membrana bituminoasa: acest tip de hidroizolatie este ca o formula magica prin care se amesteca bitum cu diversi aditivi plus o armatura din polyester / fibra de sticla si ingredientele acestei formule in cantitati sunt gandite in functie de suprafata ce trebuie protejata; este folosita la cam toate elementele structurale ale unei cladiri, este o metoda clasica in hidroizolatii si necesita la final aplicarea unui start ceramic.
  • Membrana PVC : aplicarea acestei membrane in hidroizolatii este o metoda moderna, folosita in general pentru acoperisurile centrelor industriale sau teraselor, trebuie sa respecte standarde inalte de igiena si rezistenta la efectul vaporilor de apa sau temperaturilor extreme; au o durata de viata lunga si se aplica in mai multe straturi.
  • Membrana poliuretanica: procesul de aplicare este simplu si revolutionar datorita eficientei crescute si elasticitatii; acest tip de membrana este folosit indeosebi in cazul teraselor, dar poate fi eficienta si pentru balcoanele sau acoperisurile cu probleme; are o stabilitate termica ridicata si se intinde pe suprafata dorita cu un spray, pensula sau trafalet.

Alegerea calitatii presupune optiuni

Pentru a te asigura ca investesti bugetul pentru rezistenta cladirii tale in mod eficient si calitativ, cauta profesionisti in domeniu, care sa foloseasca materiale de calitate si sa garanteze excelenta. Specialistii Milucon.ro te pot sfatui, orienta, iti pot face o analiza asupra membranelor hidroizolante potrivite pentru ca reparatia ta sa fie perfecta sau casa noua sa se bucure de protectie impotriva infiltratiilor multi, multi ani in viitor. La Milucon gasesti si hidroizolatii acoperis, pardoseli de cea mai buna calitate, si alte produse care sa te ajute sa ai o casa protejata.

Date de contact:

e-mail: office@milucon.ro

telefon: 0766 419 049