Descoperă tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui coș de fum pentru o centrală pe lemne!

Fie că dorești să înlocuiești centrala ori deja ai făcut acest lucru, cu siguranță știi că ai nevoie și de un cos de fum centrala pe lemne!

Te-ai întrebat vreodată de ce este atât de important un coș de fum ori care este diferența între un coș de fum clasic și unul corespunzător unei centrale termice? Află, din rândurile de mai jos, importanța alegerii unui coș de fum centrală pe lemne de calitate!

Ce este un cos de fum centrală pe lemne?

Un coș de fum centrală pe lemne are rolul de a ajuta la eficientizarea arderii, ceea ce înseamnă ca tu vei economisi! Desigur, cel mai important aspect al unui astfel de obiect este siguranța pe care el ți-o oferă! Așadar, optând pentru un astfel de coș, nu te vei putea bucura doar de economie de combustibil, ci vei fi protejat împreună cu cei dragi. Optează pentru un coș de fum de calitate, dar nu uita de un montaj profesionist al acestuia!

Care este rolul coșului?

Rolul coșului de fum este de a elibera gazele în urma arderii combustibilului unei centrale termice, fie ca vorbim de o centrală pe lemne, gaz sau chiar combustibil lihid. Arderea trebuie să elibereze în atmosferă noxele produse, astfel încât tu și cei dragi să vă puteți bucura de căldura căminului vostru și să fiți protejat de eventuale intoxicații din cauza monoxidului de carbon. Este important să știi că randamentul unui coș de fum, chiar și al unuia de o calitate deosebită, nu va fi cel dorit dacă acesta nu este curățat periodic corespunzător și montat corect.

Ce înălțime trebuie să aibă un coș de fum pentru o centrală pe lemne?

Pentru evacuarea sigură a gazelor emanate, înălțimea cșului este foarte importantă, iar aceasta trebuie să respecte anumite standarde, conform legii. Desigur, acestea nu sunt niște cifre general valabile, ci se calculează ținând cont de puterea centralei pe care o ai, de panta acoperișului, și chiar de poziționarea față de alte clădiri. Oferă detalii specialiștilor legate de aceste aspecte n cazul în care nu ești sigur ce coș de fum ar trebui să alegi și ține cont de sfatul acestora!

Care sunt elementele unui coș de fum?

Un coș de fum are în componența sa următoarele elemente:

  • Structura exterioară a coșului;
  • Izolația termică și căptușeala;
  • Burlanul prin care gazele arse sunt evacuate;
  • Planșeul amplasat deasupra cenușarului cu grătar;
  • Cenușarul;
  • Fundația;
  • Balcoanele de vizitare;
  • Paratrăznetul;
  • Cablurile de siguranță.

Cum se întreține corespunzător un coș de fum?

Este important ca odată ce ai ales un coș de fum de calitate și acesta este deja montat, să nu uiți de mentenanța acestuia, deoarece este deosebit de importantă. Chiar dacă produsul ales este de o calitate superioară și montat corespunzător, este imperios necesar ca acesta să fie curățat cu regularitate, în mod corespunzător și responsabil, pentru a nu risca un incendiu din cauza depunerilor acumulate odată cu trecerea timpului! Așadar, oferă o importanță deosebită acestui aspect și protejează-ți casa, dar și pe tine și cei dragi!

Site-ul CosuriFum.roreprezintă un magazin online care îți pune la dispoziție posibilitatea de a comanda produsele dorite din confortul propriei case. Folosește datele de mai jos pentru a comanda un cos de fum,focare sau chiar sobe! Bucură-te de posibilitatea livrării imediate a unor produse de calitate superioară!

Detalii de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763687665